Monitorizarea impactului social al crizei: perceptii UE

Un locuitor al Europei din sase duce o lupta constanta pentru a plati facturile de uz casnic, iar trei sferturi dintre acestia cred ca saracia a crescut in tara lor in decursul ultimilor ani.

Acestea sunt cateva din rezultatele unui nou sondaj Eurobarometru privind impactul social al crizei. Sondajul, efectuat în mai 2010, marcheaza jumatatea marca Anul european 2010 împotriva sărăciei şi excluziunii sociale si vine dupa ce liderii UE au convenit la 17 iunie 2010 sa ridice 20 milioane de europeni din saraciei si excluziunie sociala in urmatorul deceniu…

In mai 2010, 6 din 10 locuitori ai UE au declarat ca saracia a crescut in comunitatea lor in ultimele 12 luni, iar unul din sase (17%) a declarat ca, cel putin o data in ultimele 12 luni, nu a avut bani pentru a plati facturile curente, pentru a cumpara alimente sau alte obiecte de uz casnic si zilnic. De asemena 3 din 10 locuitori ai UE au declarat ca a devenit mai dificil sa suporte costurile de asistenta medicala generala pentru ei sau pentru rudele lor din ultimele sase luni.

Sondajul poate fi descarcat de aici:
http://ec.europa.eu/public_opinion/flash/fl_289_en.pdf?langid=en

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s